› Zdravá výživa › Ovoce
1 2 3 »
Stránka 1 z 3 - 50 položek celkem
Blahodárné účinky aloe vera nejsou zázrakem jen pro ženy při využití v přírodní kosmetice, ale tato sukuletní rostlina má i spoustu vlastností, díky kterým se stala používanou v medicíně, potravinářském průmyslu, domácím lékařství či zahradnictví.
Hmotnost: 100g
Amalaki - indický angrešt
Ananas je tropická rostlina pocházející z Jižní Ameriky a pro svůj vzhled, výraznou chuť a vůni se mu říká krále exotického ovoce. Pro Evropu ho “objevil“ roku 1493 na ostrově Guadalupe Kryštof Kolumbus, který tento skvost dovezl na španělský královský dvůr.
Lahodný Ananas v jogurtu pro vaše mlsání.
Banány jsou přirozeným zdrojem vlákniny a některých vitamínů a minerálů.
Hmotnost: 300g
Lahodné banány v jogurtu pro vaše mlsání.
Sušené borůvky si zachovávají stejné vlastnosti jako plody čerstvé
Hmotnost: 50g
Plod borůvky je nedílnou součástí kuchyně, díky antixidačním a jejím chuťovým vlastnostem se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci.
Sušené borůvky si zachovávají stejné vlastnosti jako plody čerstvé. Nenechte se zmást nízkou gramáží, k výrobě je potřeba několikanásobně větší množství plodů čerstvých.
Brusinky obsahují vitamíny A, B a C. Z prvků jsou brusinky bohaté na draslík, vápník, hořčík, fosfor, sodík, železo a v menším množství jsou zde zastoupeny nikl, chrom a jod.
Sušené brusinky jsou určeny k přímé spotřebě. Mohou se použít k přípravě müsli nebo k pečení.
Brusinky v hořké čokoládě.
Mají antiseptické a antioxidační účinky. Používají se k podpůrné léčbě zánětů močových cest a střevní disbiozy. Většina brusinek je doslazována cukrem.
Svým močopudným účinkem skvěle napomáhá při léčbě zánětů močových cest, průjmech a dokonce i cukrovky. Brusinky mají své místo i v kuchyni, dají se konzumovat samostatně, v jogurtu, müsli.
Dietetická hodnota je ve vysokém obsahu ovocného cukru, vysokém množství vlákniny a celulózy. Používají se při nechutentsvích, nemocech žaludku a střev, při zácpě. Jsou vhodné při nemocech jater, menších poškozeních jaterních buněk. Vhodné jsou při chudokrevnosti.
Hmotnost: 250g
Fíky jsou bohaté na vitamín E, B6, B1 a B2. Z minerálů obsahují draslík, vápník, hořčík a železo. Stopové prvky jako zinek, měď a mangan jsou v nich též přítomny ve velkém množství. Jsou nutriční bombou. Jsou považovány za jednu z nejzdravějších potravin, zvláště pak jejich semínka a dužina, které jsou plné vlákniny.
Hmotnost: 200g
100% sušená jablka
Hmotnost: 80g