› Zdravá výživa › Ovoce › Sušené ovoce
1 2 »
Stránka 1 z 2 - 35 položek celkem
Blahodárné účinky aloe vera nejsou zázrakem jen pro ženy při využití v přírodní kosmetice, ale tato sukuletní rostlina má i spoustu vlastností, díky kterým se stala používanou v medicíně, potravinářském průmyslu, domácím lékařství či zahradnictví.
Hmotnost: 100g
Amalaki - indický angrešt
Ananas je tropická rostlina pocházející z Jižní Ameriky a pro svůj vzhled, výraznou chuť a vůni se mu říká krále exotického ovoce. Pro Evropu ho “objevil“ roku 1493 na ostrově Guadalupe Kryštof Kolumbus, který tento skvost dovezl na španělský královský dvůr.
Banány jsou přirozeným zdrojem vlákniny a některých vitamínů a minerálů.
Hmotnost: 300g
Sušené borůvky si zachovávají stejné vlastnosti jako plody čerstvé
Hmotnost: 50g
Brusinky obsahují vitamíny A, B a C. Z prvků jsou brusinky bohaté na draslík, vápník, hořčík, fosfor, sodík, železo a v menším množství jsou zde zastoupeny nikl, chrom a jod.
Sušené brusinky jsou určeny k přímé spotřebě. Mohou se použít k přípravě müsli nebo k pečení.
Dietetická hodnota je ve vysokém obsahu ovocného cukru, vysokém množství vlákniny a celulózy. Používají se při nechutentsvích, nemocech žaludku a střev, při zácpě. Jsou vhodné při nemocech jater, menších poškozeních jaterních buněk. Vhodné jsou při chudokrevnosti.
Hmotnost: 250g
Fíky jsou bohaté na vitamín E, B6, B1 a B2. Z minerálů obsahují draslík, vápník, hořčík a železo. Stopové prvky jako zinek, měď a mangan jsou v nich též přítomny ve velkém množství. Jsou nutriční bombou. Jsou považovány za jednu z nejzdravějších potravin, zvláště pak jejich semínka a dužina, které jsou plné vlákniny.
Hmotnost: 200g
100% sušená jablka
Hmotnost: 80g
Loupané pečené kaštany
Mango je velice oblíbené tropické ovoce, s neodolatelnou chutí a vůní. Je plodem mangovníku, stromu jež dorůstá až do 25m a pochází z východní Indie. Dnes roste v celém tropickém pásu a má velkou řadu odrůd, a tomu odpovídající řadu barev od světle žluté přes červenou až po zelené odrůdy.
Meloun bez cukru, nesířený
Meruňková jádra obsahují vitamín B17, který je velmi důležitý pro organismus člověka - hořká jádra obsahují vyšší podíl tohoto vitamínu než jádra sladká.
Meruňky nesířené