› Zdravá výživa › Obiloviny
1 2 »
Stránka 1 z 2 - 29 položek celkem
Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice.V české kuchyni se dá bulgur použít do nádivek, sekané, karbanátků, rizot, ale také jako příloha nebo zavářka do polévky.
Hmotnost: 500g
Cizrna ve slaném nálevu
Hmotnost: 400g
Chlebová směs bez lepku
Hmotnost: 1kg
Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. Doporučují se lidem s onemocněním žaludku a slinivky. V kuchyni mají velmi široké využití.
Kukuřičná mouka hladká
Bezvaječné těstoviny z hrubé mleté pšeničné krupice. Vhodný zvláště pro lidi s cukrovkou, vysokou hladinou cholesterolu, vysokým krevním tlakem, při zácpě a hemeroidech.Kuskus je lehce stravitelná potravina.
Kuskus je těstovina z tvrdozrnné pšenice zpracovaná do drobných kuliček. Hodí se pro přípravu jídel a risot, v kombinaci se zeleninou či masem. Chutná jak teplý, tak za studena. Kuskus má velmi snadnou přípravu.
Kuskus špaldový
Hmotnost: 250g
Rýžová mouka velmi dobře zahušťuje, zvyšuje lepivost bezlepkových směsí. Často se používá při výrobě sladkých nepečených dezertů. Hmotnost: 500g
Rýžová mouka je vhodná k zahušťování pokrmů, při pečení se obvykle míchá s jinými druhy mouky. Lze ji využít i na sladké nepečené dezerty. Bezlepková.
Celozrnná mouka špaldová hladká
Ze špaldové mouky lze vařit a péci různé pokrmy ,dodává jim výjimečnou chuť. Výborná je do koláčových těst, polévek, kaší či na běžné zahuštění omáček.
Ovesné otruby jsou velice chutné i v suchém stavu a lze je použít i do různých müslí a také do pečiva, kterému dodají více vlákniny.
Otruby jsou produkt vznikající při zpracování pšenice, ovsa, žita, špaldy . Otruby se používají také k léčbě ekzémů v podobě koupelí.
Pohanka kroupa je vhodná k přípravě polévek, jako příloha, do sekané, do hlavních jídel, nádivek.
Pohanka lámanka je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek.
Je vhodná na pečení chleba, rohlíků, koláčů, jemného cukroví, sušenek, palačinek, placek, na zásmažku.