Borůvky v hořké čokoládě 100g
Popis
Plod borůvky je nedílnou součástí kuchyně, díky antixidačním a jejím chuťovým vlastnostem se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci.
Sušené borůvky si zachovávají stejné vlastnosti jako plody čerstvé. Nenechte se zmást nízkou gramáží, k výrobě je potřeba několikanásobně větší množství plodů čerstvých.
Obsah výživných látek: obsahují ve značném množství draslík (62, až dokonce 300 mg na 100 g plodů), dále železo (0,7 mg), síru (40 mg) a vápník (15 mg), ale poměrně málo hořčíku (3 mg) a fosforu (5 mg). Jsou zásadotvorné (+1), obsahují po troše takřka všechny vitamíny: vitamín A B1, B2, PP, C (14,7 mg) a nepatrně P a D. Kromě toho jsou v nich anthokyanová barviva, myrtillin (glykosid), dosti pektinu a další látky.
Borůvky pomáhají udržet naše oči zdravé. Zkoumány byly pozitivní účinky na bystření zraku v šeru tedy šeroslepost. Díky antioxidačnímu vlivu čistí a chrání náš organismus před nežádoucími vlivy. Pozitivní účinky mají borůvky na cévy a žíly. Ty udžují v jejich dobrém stavu. Vlastnosti borůvek ocení lidé trpící pocitem těžkých nohou, který napomáhá odstraňovat.
Hmotnost | 0.1 kg |
Borůvky | v hořké čokoládě |