Mošt jablko-hruška
Popis
Vyrábí se pouze z čerstvého ovoce a zeleniny, 1 l = 1,6 kg ovoce.
Ošetřuje se pouze pasterací, žádné konzervanty.
Bez přídavku vody, sladidel, ochucovadel a jiné chemie.
Bez použití koncentrátů, bez filtrace.
Balení uchovávající čerstvost v nezměněném stavu min. 12 měsíců.
Složení: 50 % jablečná a 50 % hrušková šťáva
V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, jakož i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminu a minerálů je v hruškách jen o málo větší než v jablkách. Hrušky jsou známé svým vysokým obsahem sacharidů a zároveň nízkým obsahem proteinů a tuků. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.
Hmotnost | 0.25 kg |
Konzervanty | Bez konzervantů a barviv |
Složení | Přírodní mošt bez přídavku cukru |