Mošt jablko-černý rybíz
Popis
Vyrábí se pouze z čerstvého ovoce a zeleniny, 1 l = 1,6 kg ovoce
Ošetřuje se pouze pasterací, žádné konzervanty.
Bez přídavku vody, sladidel, ochucovadel a jiné chemie
Bez použití koncentrátů, bez filtrace
Balení uchovávající čerstvost v nezměněném stavu min. 12 měsíců
Složení: 80 % jablečná šťáva a 20 % šťáva z černého rybízu
Černý rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P. V rybízu najdeme i vitamíny skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.
V lidovém léčitelství se používá proti zánětům, zejména v krku a ústní dutině. Pokud si tak dopřejete sto gramů černého rybízu, hravě překročíte denní dávku vitamínu C!
Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy.
Hmotnost | 0.2 kg |
Konzervanty | Bez konzervantů a barviv |
Složení | Přírodní mošt bez přídavku cukru |