Tahini bílé 300g

1 hodnocení
 
 

Makedonské tahini bílé. Sezamový krém, Tahini bez soli, je vyroben z čerstvě opražených a rozemletých sezamových semínek. Tahini je pasta vyrobená ze sezamových semínek (bílých nebo neloupaných) a kromě přídavku soli u solených variant neobsahuje žádné další složky.

Hmotnost: 300g

Dostupnost Skladem (1 ks)
Cena 113,91 Kč / ks bez DPH
131 Kč / ks    
Kód produktu 1401
Značka Haitoglou Bros s.a.
Webová stránka značky haitogloubros.com/
Kategorie Doplňky na vaření
 

Nejčastěji bývá spolu s cizrnou, citronem, česnekem a dalšími ingrediencemi součástí pokrmu hummus a nebo jako omáčka do falafelu. Typickou cukrovinkou, ve které nesmí tahini chybět, je sezamová chalva. Může také sloužit jako součást dresinků do salátů, slouží k zahuštění polévek, lze použít jako marináda na grilované maso, jako pomazánka, je možné ji použít například při pečení do různých druhů moučníků či cukroví a nebo dokonce jako náhražka másla.

Nebo smíchejte nesolené tahini s medem a použijte jako sladkou pomazánku, dále pak k namazání na chléb, sušenky, crackery, do omáček.

Sezamová pasta tahini obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek jako například vysoké množství vitamínu E, vitamíny B1, B2, B3, B5 a B15. Je bohatá na minerály jako jsou například fosfor, draslík, zinek, lecitin, hořčík a železo. Je označována za jeden z nejlepších zdrojů vápníku, obsahuje údajně dokonce více bílkovin, než většina ořechů.

Pomáhá při detoxikaci jater, zabraňuje anémii, je snadně stravitelná, obsahuje vysoké množství nenasycených tuků a je vhodná při hubnutí. Je doporučována také při onemocnění sliznice, nehtů, vlasů, pomáhá udržovat zdravou kůži, zvyšuje imunitu a zlepšuje látkovou výměnu.

  • Složení: drcená sezamová pasta z loupaného sezamu.
  • Alergen: sezam.
  • Výživové hodnoty na 16 g (1 porce): energetická hodnota: 436 kJ / 105 kcal. Bílkoviny: 1,5 g. Sacharidy: 0,3 g . Tuky: 9,3 g.
Hmotnost 0.3 kg
Tahini Sezamová pasta
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.